Rijzert Logo Mobiel
Rijzert Logo Rijzert Logo Mobiel

Gezonde school Met een zilveren schoolkantine

Wij zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van en een gezonde toekomst voor de leerlingen. Daarom werken we samen met GGD en ’S-PORT Jongeren van de gemeente ’s-Hertogenbosch, en natuurlijk ook met de leerlingen en hun ouders.

Sinds 2015

Wij zijn een erkende gezonde school sinds mei 2015. Wij hebben een zilveren schoolkantine volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. De schoolkantine heeft een aantal keer per week een aanbod van gezonde en bewuste keuzes tegen lage prijzen.

Overige thema's

Naast het thema Voeding besteden in de lessen we aandacht aan Sport & bewegen, Roken-alcohol-drugs en Relaties & seksualiteit.

Voor Sport & bewegen bieden we in de fase 1 en 2 elke vrijdagmiddag sport-oriëntatie. Op het gebied van Relaties & seksualiteit bieden we een trainingen aan en zijn er speciale ‘jongens-uren’ en ‘meiden-tijd’ om verschillende onderwerpen te bespreken. Onze school is binnen en buiten volledig rookvrij en er is in de lessen preventief aandacht voor middelen gebruik en de nadelen / gevaren hiervan.

Wist u dat:

• We wekelijks gratis vers fruit voor de leerlingen hebben en dit in pauzes uitdelen.
  • We regelmatig in pauzes gratis verse soep hebben, gemaakt door onze eigen leerlingen.
  • We geen snoepautomaat in de school hebben.
  • We een watertappunt in de aula hebben.